Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Για τη SIEMENS No3 (19 -8-2009) Δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την 1-9- 2009

Αν κάνει κανείς το λάθος να θέλει να καταλάβει την υπόθεση SIEMENS/ Χριστοφοράκος, καταλήγει, ίσως για να σώσει την πνευματική του ισορροπία, ότι οι Έλληνες έχουμε ... φλέγμα και οι Γερμανοί πολύ χιούμορ. Αλήθεια τί άλλο να πει κανείς βλέποντας τα δύο μεγάλα κόμματά μας να προσπαθούν να την εξορθολογίσουν και να μας πείσουν, το ένα σε σχέση με το άλλο, ότι φταίνε λιγότερο ή και καθόλου.

Έτσι, αφού είχαμε τον κυρίως υπεύθυνο στα χέρια μας και μπορούσαμε να εξαντλήσουμε όλη μας την αυστηρότητα, αυτός, ... χωρίς να μας λυπηθεί, μας ξέφυγε και διαπραγματευόμαστε τώρα την αυστηρότητά μας αυτή με τους Γερμανούς, εφόσον έχει διπλή υπηκοότητα. Αυτά βεβαίως αφού δεν επεδείχθη κανείς ιδιαίτερος ζήλος από πλευράς μας όταν ο κατηγορούμενος ήταν εδώ και τα πράγματα απείρως ευκολότερα. Τώρα αντιθέτως , αν οι Γερμανοί , που φρόντισαν να του εξασφαλίσουν ουσιαστική ατιμωρησία, μας κάνουν τη μεγάλη καλοσύνη και τον στείλουν πίσω στην Ελλάδα, διερωτάται κανείς το γιατί ; Μήπως του έλειψε η χώρα μας και θέλει να πάρει λίγο καθαρό αέρα ;

Ο γερμανοσπουδαγμένος και με σημαντικές διακρίσεις στη χώρα του Γκαίτε κ. Χριστοφοράκος, που δούλευε για και προωθούσε γερμανικά συμφέροντα, –ας μη το ξεχνάμε- φαίνεται να το διασκεδάζει και οι δικηγόροι του παίζουν τίρα-μόλα, αφού πρώτα εκτοξεύουν απειλές για αποκαλύψεις εις βάρος των ελληνικών κομμάτων που δωροδόκησε ο πελάτης τους, και μετά ‘κάνουν κοινώς το κορόιδο’.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε δελτίο ειδήσεων των 08.00 μ.μ. χθες με αφόρητη επαρχιωτική ελαφρότητα ακούστηκε το αμίμητο « η Ελλάδα δεν είναι Ουγκάντα είναι ευρωπαϊκή χώρα». Διερωτώμαι ειλικρινά τί φταίει η συμπαθής και όμορφη αυτή αφρικανική χώρα, γνωστή και ως πέρλα της Αφρικής, τη στιγμή μάλιστα που μια άλλη αφρικανική χώρα, η Νιγηρία, θα έπρεπε να μας είναι υπόδειγμα για το σύντομο και αποτελεσματικό τρόπο που χειρίσθηκε το δικό της σκάνδαλο SIEMENS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου