Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Για την υπόθεση SIEMENS ( 29-7-2008)

Επιστολή μου δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Τέλλογλου στο σημερινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδος σας ο γνωστός μας πλέον αρμόδιος της Siemens στη Γερμανία κ. Σίκατσεκ φέρεται να δήλωσε ότι « η ελληνική δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρεται να διαλευκάνει την υπόθεση, γιατί οι εμπλεκόμενοι είναι πάρα πολλοί».

Ανεξαρτήτως των ευθυνών του εν λόγω κυρίου, τις οποίες η γερμανική δικαιοσύνη για τους δικούς της λόγους που δεν αφορούν πάντως εμάς θέλησε να δει με επιείκεια, η δήλωση αυτή συνιστά ύβρη που προστίθεται στη ζημία της χώρας μας και δεν πρέπει να περάσει χωρίς έμπρακτη διάψευση εκ μέρους των καθ’υμάς υπευθύνων της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας που χειρίζονται την υπόθεση.

Εκεί πλέον που έχουν φθάσει τα πράγματα το αντίθετο δηλ. η δικαίωση των ισχυρισμών του Γερμανού επιχειρηματία θα επιβεβαίωνε το σενάριο της συγκάλυψης και θα ήταν αυτόχρημα καταστροφικό και για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, ήδη διόλου ικανοποιητική σε θέματα διαφάνειας και διαφθοράς, αλλά και για την αξιοπιστία του πολιτικού και δικαιικού μας συστήματος και των φορέων του. Οι τελευταίοι καλό θα ήταν να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη θερινή ραστώνη και το μιθριδατισμό του ελληνικού πολιτικού σώματος στα σκάνδαλα.

ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου